مشاوره روانشناسي آواژه

درباره وبلاگ
موضوعات

مشاوره روانشناسي آواژه

مبدل پوشی | علت و درمان اختلال مبدل پوشی

يکشنبه سی یکم 2 1402

مبدل پوشی از جمله اختلالاتی است که می تواند در سنین مختلف بروز پیدا کند. والدین معمولا رفتارهای مبدل پوشی فرزندشان را نادیده گرفته و با اجبار و انکار او را از این کار منع می‌کنند. اما در سنین بالاتر فرد در خفا و گاه در میان خانواده و حتی جامعه امیال خود مبنی بر پوشیدن لباس های جنس مخالف نشان می‌دهد. معمولا خانواده ها به مبدل پوشی دخترانشان اهمیت چندانی نمی‌دهند اما این رفتار پسران خود را بسیار ناشایست قلمداد می‌کنند. این تفاوت عقیده موجب تمرکز بیشتر این اختلال روی مردان شده است. در ادامه درباره راه های تشخیص و درمان اختلال مبدل پوشی توضیحات بیشتری داده ایم. 

منبع: مبدل پوشی | علت و درمان اختلال مبدل پوشی

مبدل پوشی

مبدل پوشی رفتاری است که هنوز به طور قطعی نمی‌توان واژه اختلال، انحراف یا حتی ملال جنسیتی را درمورد آن به کار برد. این رفتار بسیار نادر می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. سن وقوع این پدیده نیز اهمیت دارد. در این گرایش افراد که بیشتر هم شامل اقایون می شود لباس های زنانه را می‌پوشند و این موجب برانگیختگی برای مقاربت یا خودارضایی می شود.

هنوز علت دقیق به وجود آمدن این گرایش مشخص نیست، اما تجارب دوران کودکی ژنتیک و محیط می تواند در شکل گیری آن موثر باشد. مبدل پوشی می‌تواند در زیر مجموعه پارافیلیا یا یادگارپرستی قرار گیرد که فقط در حد یک فانتزی جنسی است یا در موارد شدیدتر خود می تواند به عنوان انحراف جنسی باشد.

تشخیص مبدل پوشی

برای تشخیص مبدل پوشی این افراد را به چهار دسته تقسیم می کنند. این تقسیم بندی نه برای نام گذاری بلکه برای استفاده از روش درمانی مناسب اهمیت دارد.

افرادی که فقط برای لباس زیر از لباس های جنس مخالف استفاده می‌کنند که این کار می تواند در برانگیختگی آن‌ها موثر باشد.

دسته بعدی افرادی هستند که دچار ملال جنسیتی‌اند (کسانی که درجامعه به عنوان افراد ترنس شناخته می شوند و هویت جنسی آن‌ها با اندام جنسی شان مطابق نیست). این اشخاص معمولا با پوشش جنس مخالف در جامعه ظاهر می‌شوند و حتی رفتارهای آنان نیز با جنسیت شان در تضاد است.

افراد ترنس علاوه بر مبدل پوشی بعد از انجام مراحل قانونی وهورمون تراپی، عمل تغییر جنسیت انجام می‌دهند. اما کسانی که به دلایل دیگر مبدل پوشی می‌کنند با جنسیت خود مشکلی ندارند.

برخی افراد نیز این کار را فقط به این دلیل انجام می‌دهند که از عکس العمل اطرافیان لذت می برند و به اوج لذت جنسی می‌رسند مانند افراد عورت نما.

برای تشخیص اگر در طول یک دوره شش ماهه فردی که همجنسگرا نیست این رفتار را به طور مکرر انجام دهد و زندگی شخصی و اجتماعی او دچار اختلال شود؛ به او تشخیص مبدل پوشی تعلق می‌گیرد و می‌تواند با کمک روانشناس یا سکستراپیست این مشکل را کنترل و درمان کند.

در تشخیص مبدل پوشی این نکته نیز حائز اهمیت است که فرد در چه موقعیت‌هایی این گرایش را پیدا می‌کند یا این میل همیشه در او وجود داشته یا به تازگی شکل گرفته است!

در بعضی موارد افراد حتی در حضور دیگران یا جامعه این کار را انجام نمی‌دهند و فقط در مواقع تنهایی به ارضای این نیاز می‌پردازند.

همه این افراد احتمالا در دسته مبدل پوشان جای می‌گیرند، اما روش های درمانی آن‌ها متفاوت است.

انجام آرایش های زنانه، استفاده از بعضی از زیورآلات و گاها مدل موهای خاص هم جزو مبدل پوشی محسوب می‌شود.

تاثیر فرهنگ بر مبدل پوشی

از گذشته تاکنون تغییرات زیادی در زمینه پوشش مردان و زنان در دنیا ایجاد شده و خیلی از تابوهای جنسیتی از بین رفته است. به عنوان مثال خیلی از البسه کاربردهایی برای هر دو جنس دارند یا تقریبا همه رنگ ها در البسه هر دو جنس به کار می‌روند.

با این وجود هنوز در بسیاری از کشورهای جهان مبدل پوشی جرم محسوب می شود و غیرقانونی است.

معمولا در جوامع مرد سالار تعداد خانوم هایی که مبدل پوشی می‌کنند تا از مزیت های نقش مرد برخوردار شوند بیشتر است و گاه بر عکس.

در بعضی از فرهنگ ها در کتاب های کمیک یا فیلم های طنز از مبدل پوشی استفاده می‌کنند برای نشان دادن جلوه های دیگری از این موضوع؛ پس در این موارد نمی توان به آن اختلال گفت. یا گاها برای تحقیر شخصیت مرد از مبدل پوشی استفاده می کنند. همچنین ادیان مختلف مثل اسلام این عمل را در تضاد با شرع می‌دانند.

تفاوت پارافیلیا با مبدل پوشی

همانطور که قبلا هم اشاره شد مبدل پوشی خود می تواند جزو اختلالات پارافیلیا محسوب شود. اما تفاوت آنها در این است که افرادی که به اختلالات طیف یادگارپرستی مبتلا هستند معمولا فقط با همان یک شی یا رفتار خاص می توانند ارگاسم را تجربه کنند. اما خیلی از افرادی که رفتار مبدل پوشی دارند فانتزی های دیگری هم دارند و به روش های دیگر هم می توانند لذت جنسی را تجربه کنند.

روش درمان آن‌ها تقریبا مشابه است و بستگی به شدت آن‌ها دارد.

از اختلالات طیف پارافیلیا می توان به پدوفیلی، نکروفیلی، زئوفیلی و عورت نمایی اشاره کرد.

مبدل پوشی و خود زنخواهی

گاهی رفتار مبدل پوشی در اقایون با خیالپردازی درمورد رفتارهای زنانه همراه است. در این شرایط آن‌ها معمولا رفتارهایی مانند قاعدگی یا حتی شیر دادن را تقلید می‌کنند یا به رفتارهایی که به طور عمده توسط خانم‌ها انجام می‌شود علاقه پیدا می‌کنند.

این رفتارها ممکن است به دلیل رشد در یک خانواده زن سالار یا حتی بزرگ شدن توسط یک والد مجرد خانم تشدید شود.

درمان مبدل پوشی

درمان اختلالات جنسیتی به دلیل حساسیت این موضوع آسان نیست. معمولا افراد به جای صحبت کردن در این مورد پنهان کاری را انتخاب می‌کنند. درمان آن‌ها به این دلیل دشوار است که آن‌ها تصور نمی‌کنند مشکل حادی وجود دارد و به متخصص مراجعه نمی‌کنند.

گاهی درمان اختلالات همزمان با مبدل پوشی می‌تواند جلوی ادامه بروز این رفتار را بگیرد. پس بهتر است از سلامت جنبه‌های دیگر هم اطمینان حاصل کنیم.

روش های روانشناختی بسیاری برای آنها وجود دارد که شامل: شرطی سازی، حساسیت زدایی، دارو درمانی، درمان شناختی-رفتاری، روانکاوی و… می‌شود.

تاثیر سن برمبدل پوشی

معمولا کودکان در سن 3 تا4 سالگی هویت جنسی خود را باز می یابند. ممکن است مبدل پوشی در این سنین خود را به شکل علاقه زیاد به لباس ها یا اسباب بازی های جنس مخالف نشان دهد یا بعدتر در دوران بلوغ تماشای لباس های زنانه و خودارضایی رخ دهد.

این گرایش در بزرگسالی به اوج خود می رسد و فرد در مورد هویت یا گرایش جنسی خود مطمئن می شود. این در حالی است که شخص باید در مورد ازدواج و نقش جنسی خود در جامعه برنامه ریزی کند.

به طور کلی سن تعیین کننده خوبی برای این رفتار جنسی نیست و این گرایش می تواند در زمان های مختلف بروز کند.

حمایت خانواده و اطلاع رسانی دراین زمینه اهمیت ویژه ای دارد چراکه ممکن است این افراد در سنین پایین مورد تعرض جنسی قرار گیرند.

کلام اخر

اگر همسر شما این رفتار رو انجام داد در مرحله اول سعی کنید با او در این مورد صحبت کنید و در مورد آن سوال بپرسید. خشم یا اضطراب خود را در این موقعیت کنترل کنید و اجازه ندهید این موضوع برای شما تبدیل به یک بحران شود. اگر کسی در این مورد با شما صحبت کرد او را قضاوت نکنید و در مورد تاثیراتش تحقیق کنید.

افراد معمولا فانتزی ها و علایق متفاوتی در زمینه جنسی دارند که اگر آسیب زا نباشد و با رضایت دو طرف انجام شوند اختلال محسوب نمی‌شود و حتی به زوج هایی که سال های زیادی از ازدواج شان می‌گذرد یا برای مدتی از رابطه خود احساس رضایت نمی کنند پیشنهاد می‌شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه جنسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

سوالات متداول

درمان مبدل پوشی چیست؟

ترکیب دارو درمانی و روان درمانی موثر ترین روش است. روش های دیگر به طور مفصل در مقاله توضیح داده شده است.

تفاوت یادگارخواهی با مبدل پوشی چیست؟

مبدل پوشی جزو اختلالات یادگارخواهی است. ارگاسم افراد یادگار خواه فقط به یک شی یا رفتار خاص محدود می شود اما مبدل پوشان ممکن است فانتزی های دیگری نیز داشته باشند.

علاقه به پوشیدن لباس های زنانه از کجا نشات می گیرد؟

پاسخ این سوال با روان درمانی و مشاوره با فرد مشخص میشود.

ایا مبدل پوشی یک اختلال است؟

با توجه به علائم ذکر شده میتواند یک اختلال یا فقط در حد یک فانتزی باشد.

منبع: مبدل پوشی | علت و درمان اختلال مبدل پوشی

(0) نظر

افکار خودکشی | راه های روبرو شدن با افکار خودکشی

جمعه بیست و نهم 2 1402

افکار خودکشی به منظور ایده پردازی در رابطه با پایان دادن به زندگی است. این افکار زمانی بروز پیدا می‌کند که فرد به شدت با مشکلاتی درگیر است که چاره ای جز اتمام زندگی‌اش ندارد. این افکار یک مشکل روانشناختی است که امروزه عده زیادی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. دلیل اینکه چرا در جامعه فعلی با خودکشی زیاد مواجهه می‌شویم کاملا مشهود است.

شایان ذکر است که مشکلات عاطفی در نوجوانان و مشکلات مالی و اجتماعی در بزرگسالان باعث بروز این افکار می‌شود. خواهشمندیم افکار خودکشی را جدی بگیرید. اگر فردی در اطراف شما نشانه های مربوط به افکار‌خودکشی دارد، با روانشناس آشنا کنید. جهت درمان این افکار هرچه زودتر اقدام کنید، با آسیب های کمتری روبرو خواهید شد.

منبع: افکار خودکشی | راه های روبرو شدن با افکار خودکشی

افکار خودکشی

معمولا به دلیل مشکلاتی که در زندگی افزایش می‌یابد، افکار خودکشی نمایان می‌شود. زمانی که این افکار درمان نشود، با عواقب خوبی همراه نخواهد بود. عده ای از افراد وجود دارند که با کوچکترین مساله و مشکلات به فکر خودکشی می‌افتند. این اتفاق معمولا در نوجوانان و سنین بلوغ رخ می‌دهد. تحمل فرد بسیار کم است، طوری که حتی توانایی شنیدن نصیحت های والدین را ندارد.

از زبان پزشکی، افکار خودکشی یک اشتغال ذهنی شدید است. برخی از افکار می‌تواند تنها در زمینه خیال پردازی و تصور باشد. اما برخی به طور جدی برای نابودی خود برنامه ریزی می‌کنند. با توجه به تحقیقات انجام شده، همه افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند، خودکشی نمی‌کنند. اما در نهایت با گذشت مدت های طولانی دست به خودکشی می‌زنند.

درمان افکار خودکشی را جدی بگیرید. اگر در اطراف خود افرادی با این تفکر دارید، حتما برای کمک به او از روانشناس یاری بگیرید. معمولا روانشناسان افرادی که قصد خودکشی دارند به روانپزشک ارجاع می‌دهد. جهت دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

دلایل افکار خودکشی

افکار خودکشی زمانی اتفاق می‌افتد که شخص از دنیا بریده باشد و چاره ای جز از بین بردن خود نداشته باشد. همه افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند حتما با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکلات در دسته های مختلفی قرار دارد که در ادامه اشاره کرده ایم.

 افسردگی

 اسکیزوفرنی

اختلال دوقطبی

 پنیک

 پرخاشگری

بیماری جسمانی

 آسیب مغزی

 وابستگی به مواد یا الکل

اختلال شخصیت مرزی

 اختلال استرس پس از سانحه

 سابقه خانوادگی افکار خودکشی

سابقه خانوادگی کودک آزاری

 بیماری های روانی

 ناامیدی

رفتار بی پروا

 تنهایی و انزوا

 از دست دادن کار

داشتن اسلحه یا وسایل کشنده

 ترس از آبرو

 استرس ناشی از تعصبات

تجربه ضربه و قلدری

 مشکلات حقوقی

نشانه های خودکشی

افرادی که افکار خودکشی دارند، نشانه هایی از خود بروز می‌دهند. این نشانه ها را در ادامه توضیح داده ایم.

 تغییر حالت گاهی شاد و گاهی ناراحت

 درگیری با خشونت

احساس گرفتاری

 احساس درد عاطفی

 صحبت از انتقام

اضطراب زیاد

 افزایش استفاده از الکل و مواد مخدر

 احساس بی قراری

رفتارهای پرخطر مانند رانندگی پر سرعت

 بیخیالی نسبت به همه چیز

 استفاده از ابزارهای خطرناک جهت خودکشی

تجربه افسردگی

 منزوی شدن

 تجربه حملات هراس

مدام قدم زدن

 تجربه اختلال در تمرکز

 خداحافظی عمیق با دیگران

عدم علاقه به فعالیت های قبلی

 ابراز پشیمانی

 ابراز تاسف از زنده بودن

بخشیدن وسایل خود به دیگران

 صحبت از خودکشی

 عدم علاقه به برقراری رابطه جنسی

چگونه با افکار خودکشی روبرو شویم؟

معمولا افکار خودکشی پایان می‌یابد. فردی که به افکار خودکشی رو می‌آورد، تمام احساساتش درگیر شده است. اما با کمک ترفندها و راهکارهای مخصوص می‌توان این افکار را کاهش داد. در ادامه به راهکارهای کاهش افکارخودکشی اشاره کرده ایم.

 از روانشناس کمک بگیرید

اولین مرحله کاهش افکار خودکشی، کمک از روانشناس است. به دلیل اینکه این افکار خطرناک و مشکل ساز هستند. باید حتما با یک متخصص در میان گذاشته شوند.

 هر روز راجع به احساسات خود صحبت کنید

از دیگر روش های کاهش افکار خودکشی، صحبت راجع به احساسات است. زمانی که افکارخودکشی به سراغ شما آمد. فورا با دوست، خانواده و فرد متخصص صحبت کنید. با این کار سطح هیجانات شما کاهش پیدا می‌کند.

 برنامه ریزی منظم داشته باشید

برای رهایی از افکار خودکشی باید برنامه ریزی منظم داشته باشید. حتی اگر احساسات تمام افکار شما را در سلطه خود بگیرد، طبق برنامه ریزی پیش بروید.

 ورزش کنید

ورزش روزانه به مدت 30 دقیقه خارج از خانه، افکار خودکشی را کاهش می‌دهد. حتما در طول روز زمانی را وقف ورزش کنید.

 کارهایی که باعث شادی می‌شود را انجام دهید

اگر در یک موقعیت حالتان خوب می‌شود، یا فعالیتی باعث افزایش شادی می‌شود؛ به مراتب آن را انجام دهید. شوق انجام کارهایی که قبلا از آن لذت می‌بردید، باعث کاهش افکار خودکشی می‌شود.

 فعالیت های جدید را امتحان کنید

برای کاهش افکار خودکشی باید به سوی تجربه های جدید بروید. سفر به مکان جدید، مطالعه زبان جدید، کتاب تازه و … باعث کسب تجربه های جدید می‌شود. زمانی که تجربه ای جدید کسب می‌کنید، افکارخودکشی کاهش می‌یابد و سطح انرژی رو به افزایش می‌رود.

برای کاهش افکار خودکشی به نکات زیر دقت کنید

افکار خودکشی به خودی خود خطرناک است. اما برای اینکه این افکار را کاهش دهیم، باید به یک سری نکات دقت کنیم. که در ادامه به این نکات اشاره کرده ایم.

 تنها نمانید، زیرا تنهایی باعث افزایش افکار خودکشی می‌شود. برای اینکه تنها نمانید وقت خود را صرف خانواده و دوستان کنید.

 چیزهایی که باعث افزایش حال بد شما می‌شوند، باید قطع شود. مثلا از گوش دادن به موسیقی غمگین، فیلم های ناراحت کننده و … اجتناب کنید. استفاده از این روش باعث کاهش افکار خودکشی می‌شود.

 از افکار خودکشی دور شوید. همیشه سعی کنید از افکار خودکشی و منفی دور بمانید. دوری از افکار منفی با کمک ترفند های مخصوص، باعث کاهش افکار خودکشی می‌شود.

 از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید. زمانی که الکل مصرف می‌کنید، توانایی تصمیم گیری کاهش پیدا می‌کند.

کلام آخر

افرادی که افکار خودکشی معمولا با اختلالات روانی دست و پنجه نرم می‌کنند. افسردگی از بارز ترین بیماری روانی است که باعث بروز افکار خودکشی می‌شود. اما مشکلات اجتماعی نیز باعث بروز افکار خودکشی می‌شود. با تمامی مشکلاتی که باعث افکار خودکشی می‌شود، فورا باید درمان شود. برای درمان نیز حتما از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افکار خودکشی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: افکار خودکشی | راه های روبرو شدن با افکار خودکشی

(0) نظر
X